De volleyballers van De Burgst uit Breda trainen tijdelijk niet bij sportcentrum De Scharen omdat daar vluchtelingen worden opgevangen. In plaats daarvan trainen ze in een hal van Street Jump Breda in Teteringen.
Volledig scherm
PREMIUM
De volleyballers van De Burgst uit Breda trainen tijdelijk niet bij sportcentrum De Scharen omdat daar vluchtelingen worden opgevangen. In plaats daarvan trainen ze in een hal van Street Jump Breda in Teteringen. © Pix4Profs / Johan Wouters

Sportclubs uit De Scharen vinden elders onderdak, maar dat is best lastig én duur

BREDA - Nu De Scharen in Breda eerste opvang voor Oekraïense vluchtelingen is, kunnen sportverenigingen tijdelijk niet in de sporthal terecht. Elders huurruimte vinden blijkt lastig en is bovendien niet goedkoop. De gemeente is bereid clubs financieel te helpen.

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?