Volledig scherm
PREMIUM
Bakker Dennis de Jong met de songfestivaltompoes. © Pix4Profs-Ron Magielse

Songfestivalgekte: dit gebeurt er in West-Brabant

BREDA - Tompoezen met het hoofd van Duncan Laurence erop, dineren in songfestivalthema, uitgedost naar het homocafé of de finale in een bioscoopzaal zien. Verschillende Bredase ondernemers haken in op het Eurovisiesongfestival dat deze week plaatsvindt in Tel Aviv, Israël. ‘Het is afwachten of het aanslaat.’

Of het Nederlands elftal speelt of Duncan Laurence acte de présence geeft, het maakt voor De Jong Deli in Breda en Teteringen niet uit. De bakkerij trekt  alles uit de kast om bijpassende lekkernijen te maken. ,,Dit keer worden het oranje tompoezen met het hoofd van Duncan Laurence erop", vertelt eigenaar Dennis de Jong. 

  1. De Superhoppa-religie van Gé Smit: van een stage bij Sauna Diana tot een eigen tattoo
    PREMIUM
    video

    De Superhoppa-religie van Gé Smit: van een stage bij Sauna Diana tot een eigen tattoo

    Hij liep een dagje mee in een seksclub, deed straatinterviews voor een website, maakte een hiphop-nummer en ontwierp zijn eigen tattoo. Gé Smit (67) uit Breda heeft nadat hij een jaar geleden de pensioengerechtigde leeftijd bereikte niet bepaald stilgezeten. Meer dan twintig mini-stages deed hij voor zijn ‘Superhoppa’-project, waarmee hij via lezingen en workshops zijn ervaringen deelt om zo anderen te inspireren.