Volledig scherm

Ruzie over hondenuitlaatplaats loopt uit op bedreiging met mes in Rijsbergen

RIJSBERGEN – De politie heeft dinsdagavond een 59-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden die verdacht wordt van bedreiging en vernieling. Oorzaak van het incident: een conflict over de uitlaatplaats van een hond.

Een 54-jarige vrouw vertelde volgens de politie dat ze een leegstaande kavel onderhoudt, waar een andere vrouw regelmatig haar hond de behoeftes liet doen. Toen dat dinsdagmiddag voor de zoveelste keer gebeurde, besloot ze de vrouw aan te spreken.

De ruzie liep hoog op en er werd op een gegeven moment zelfs met een riem geslagen. De man van de vrouw met de hond kwam later terug om verhaal te halen. Hij had een mes bij zich en dreigde daarmee de 54-jarige vrouw neer te steken. Ook zou hij het raam van de voordeur en een plantenbak vernield hebben.

Agenten kwamen ter plaatse en wilden de man aanhouden, maar dat ging niet zonder slag of stoot. De verdachte verzette zich, waardoor er twee hondengeleiders moesten worden ingezet. Eenmaal op het politiebureau bleek dat de man onder invloed was van alcohol. Hij wordt verhoord door de recherche.

Nieuwsbrief BN DeStem
We sturen je elke ochtend een samenvatting van het laatste nieuws uit West-Brabant. Schrijf je hier gratis in voor onze nieuwsbrief.

  1. Stikstofpaniek in Brabant. En de Belgen dan? Die hebben het ook niet makkelijk.
    PREMIUM

    Stikstofpa­niek in Brabant. En de Belgen dan? Die hebben het ook niet makkelijk.

    BREDA - West-Brabantse veehouders maken zich, net als het merendeel van hun Nederlandse collega’s, zorgen over de strenge stikstofregels die worden ingevoerd. Een aantal van hen kijkt met een schuin oog over de landsgrenzen: ‘Daar vliegen de stallen uit de grond. Wanneer zijn de Belgen aan de beurt?’ Alsof het in Vlaanderen voor de veeboeren zo’n feest is. ,,Jullie worden tenminste nog uitgekocht, wij worden gewoon weggepest.’’