Volledig scherm
De in de steek gelaten Winnie de Poeh in Breda © Gemeente Breda

Reusachtige Winnie de Poeh gedumpt langs water in Breda: ‘Je ziet hoe veel pijn hij heeft’

BREDA – Bergen aan autobanden, afdekzeilen, grond, hout, kratten, uitlaten: in Breda kijken ze niet meer raar op van een afvaldumping hier en daar, hoe triest ook. Toch zal de vondst van vanochtend menig wenkbrauw hebben doen fronzen.

Want wat vonden ambtenaren daar nou langs het water, ergens in het buitengebied van Breda? Geen stinkende vuilniszak of verrotte auto-onderdelen, maar... een schattige teddybeer. Van enorme grootte, helemaal alleen, zielig met het hoofd naar beneden.

Het Twitteraccount van ‘Samen Sterk in Brabant‘, een samenwerkingsverband van buitengewoon opsporingsambtenaren, spreekt van een ‘hele bijzondere’ dumping. ,, Je ziet aan de beer hoeveel pijn zijn uit huis plaatsing heeft gedaan. Gelukkig is hij snel opgehaald door de gemeente om op te warmen.”

Wie de eigenaar is van deze Winnie de Poeh en wie verantwoordelijk is voor de dumping, is niet duidelijk.

  1. Kerk afgeladen vol leutvierders tijdens Oeledienst in Breda: ‘Mag er over (broeks)pijpen gezongen worden?’

    Kerk afgeladen vol leutvier­ders tijdens Oeledienst in Breda: ‘Mag er over (broeks)pijpen gezongen worden?’

    BREDA - Dagjesmensen die - al dan niet geïnspireerd door het tv-programma 'Hier zijn de Van Rossems - die afgelopen zondag een bezoekje aan de Grote Kerk planden, staat bij binnenkomst een bijzondere verrassing te wachten. Vol ongeloof zien ze de kerk afgeladen vol zitten met leutvierders. Sommige bezoekers draaien meteen weer om, anderen blijven staan kijken en maken met hun telefoon foto's en filmpjes voor het thuisfront. De Oeledienst, de jaarlijkse carnavaleske kerkdienst in het Kielegat blijft een bijzonder fenomeen.