Volledig scherm
© Thinkstock

Rechtbank oordeelt over dronken schutter: geen poging tot doodslag op de Hekoord in Breda

BREDA - Ook de rechtbank in Breda ziet geen poging tot doodslag in het schietincident op 30 maart op de Hekoord in Breda. Net als de officier van justitie vindt de rechtbank dat er sprake is van een bedreiging en verboden wapenbezit. 

Ook de eis van de officier vindt de rechtbank prima en die werd daarom ook opgelegd: acht maanden cel, waarvan vijf voorwaardelijk. 

Stijn S., de 27-jarige schutter, had die nacht behoorlijk gedronken en kreeg bij thuiskomst mot met buurtgenoten. Daarop rende hij zijn huis in en pakte het pistool. Hij schoot daarmee naar eigen zeggen bewust in de lucht om te waarschuwen. Omdat er niet gericht op zijn buren is geschoten sprak de rechtbank hem vrij van de verweten poging tot doodslag, die nog wel was ten laste gelegd.

  1. Glas en metaal uit kunstgras gestofzuigd: Bredase voetbalclubs kunnen weer veilig het veld op

    Glas en metaal uit kunstgras gestof­zuigd: Bredase voetbal­clubs kunnen weer veilig het veld op

    BREDA - De voetbalclubs VV Bavel en JEKA kunnen weer gebruik maken van hun kunstgrasvelden. Nadat de gemeente Breda afgelopen dinsdag een laatste test heeft gedaan, kan er weer worden gevoetbald. Halverwege mei werden de splinternieuwe velden afgekeurd. Dat was omdat er klein deeltjes glas en metaal waren gevonden. Dat bleek nadat spelers van JEKA zeker een week gebruik hadden gemaakt van het veld. In Bavel was overigens nog niet gevoetbald.