Volledig scherm
PREMIUM
© Robert van den Berge/ANP

Proef met legaal geteelde wiet: ‘Er is straks geen weg meer terug', zegt Paul Depla

BREDA - Burgemeester Paul Depla van Breda geldt al jaren als vurig pleitbezorger van legaal geteelde hennep. Niet voor niets heeft de stad zich nu officieel aangemeld voor het wietexperiment.

Helemaal klaar is hij met het huidige gedoogsysteem dat in zijn ogen een desastreuze uitwerking heeft. Illegale wiet-handel en de daarmee gepaarde criminaliteit en overlast in wijken trekken een continue wissel op de politiecapaciteit. Ja, zegt Paul Depla, Breda wil graag meedoen aan het experiment waarbij coffeeshops voorzien worden van legaal geteelde wiet: ,,Ik wil een goed experiment. Het is niet voor mijn stad, maar voor Nederland. Ik heb liever een experiment dat voldoet aan alle voorwaarden, terwijl het kabinet voor andere steden kiest, dan dat ik meedoe aan een slecht experiment."

  1. De Superhoppa-religie van Gé Smit: van een stage bij Sauna Diana tot een eigen tattoo
    PREMIUM
    video

    De Superhoppa-religie van Gé Smit: van een stage bij Sauna Diana tot een eigen tattoo

    Hij liep een dagje mee in een seksclub, deed straatinterviews voor een website, maakte een hiphop-nummer en ontwierp zijn eigen tattoo. Gé Smit (67) uit Breda heeft nadat hij een jaar geleden de pensioengerechtigde leeftijd bereikte niet bepaald stilgezeten. Meer dan twintig mini-stages deed hij voor zijn ‘Superhoppa’-project, waarmee hij via lezingen en workshops zijn ervaringen deelt om zo anderen te inspireren.