Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Politieachtervolging door Breda: omstanders moeten wegspringen om auto te ontwijken

BREDA - Bij een achtervolging van de politie is een man zondagavond in Breda betrapt op het begaan van meerdere verkeersovertredingen. Hij is aangehouden. 

Het begon rond 18.45 uur toen agenten een voertuig zagen rijden op het Kloosterplein in Breda. Na een controle bleek dat de bestuurder geen rijbewijs had. De politie wilde de man staande houden, maar daar was hij het duidelijk niet mee eens. Hij ging ervandoor en reed met hoge snelheid door de binnenstad van Breda. Omstanders moesten wegspringen om de auto te ontwijken.

Agenten raakten het voertuig uit het oog, maar het duurde niet lang voordat de auto van de verdachte door een andere eenheid van de politie kon worden tegengehouden aan Achter de Lange Stallen. De bestuurder van de auto, een 39-jarige man uit Breda, is aangehouden.

  1. Glas en metaal uit kunstgras gestofzuigd: Bredase voetbalclubs kunnen weer veilig het veld op

    Glas en metaal uit kunstgras gestof­zuigd: Bredase voetbal­clubs kunnen weer veilig het veld op

    BREDA - De voetbalclubs VV Bavel en JEKA kunnen weer gebruik maken van hun kunstgrasvelden. Nadat de gemeente Breda afgelopen dinsdag een laatste test heeft gedaan, kan er weer worden gevoetbald. Halverwege mei werden de splinternieuwe velden afgekeurd. Dat was omdat er klein deeltjes glas en metaal waren gevonden. Dat bleek nadat spelers van JEKA zeker een week gebruik hadden gemaakt van het veld. In Bavel was overigens nog niet gevoetbald.