In de  Leuvenaarstraat in Breda raakte vorige week een man gewond bij een schietpartij voor zijn woning. De politie onderzoekt of het incident een criminele achtergrond heeft.
Volledig scherm
PREMIUM
In de Leuvenaarstraat in Breda raakte vorige week een man gewond bij een schietpartij voor zijn woning. De politie onderzoekt of het incident een criminele achtergrond heeft. © Perry Roovers/MaRicMedia

Politie bezorgd over vuurwapengeweld door jonge, kleine criminelen in Brabant

BREDA - De politie in Zeeland-West-Brabant is bezorgd over het toenemende vuurwapengeweld onder met name jonge criminelen. Daarbij lijkt de geweldspiraal lijkt zich te verplaatsen van de zware criminaliteit in met name de drugshandel naar lagere niveaus: de midden- en straathandel.

Dat zegt chef Rienk de Groot van de recherche in Zeeland en West-Brabant. ,,In plaats van een knuppel gebruiken ze nu ook op lager niveau een pistool”, concludeert hij. Tot en met eind deze week waren er in de politieregio minstens 23 schietincidenten. Daarbij vielen één dode en zeven gewonden. In heel 2018 waren er 31 schietpartijen met vijf doden en twintig gewonden.