Docenten Theo Baart en Mariëlle Appels hebben een boek geschreven over de geschiedenis van middelbare school De la Salle, die vorig jaar honderd jaar bestond.
Volledig scherm
PREMIUM
Docenten Theo Baart en Mariëlle Appels hebben een boek geschreven over de geschiedenis van middelbare school De la Salle, die vorig jaar honderd jaar bestond. © Joyce van Belkom/Pix4Profs

Paar zwarte bladzijdes, maar ieder jaar een hoogtepunt: 100 jaar De la Salle

BAARLE-NASSAU - Honderd jaar geleden openden de Broeders van de Christelijke Scholen een muloschool in Baarle-Nassau. Het jubileum van De la Salle wordt binnenkort bekroond met een boek. ,,Het katholieke is er wel van af, maar de visie is hetzelfde gebleven.”

  1. Keuze voor meer techniek in vmbo: een overwinning?
    Gastopinie

    Keuze voor meer techniek in vmbo: een overwin­ning?

    Fantastisch nieuws in het begin van 2023. Dit schooljaar nam het aantal vmbo-leerlingen met een PIE-profiel met 8% toe. PIE staat voor het technische profiel: “Produceren, Installeren en Energie”. Technische bedrijven, onderwijsdirecteuren en -bestuurders buitelden over elkaar heen van enthousiasme. “Het vmbo groeit! Stap uit de framing van het doemdenken.” Nederland heeft deze techniekleerlingen hard nodig om de transities in de woningbouw, in de energie, in de landbouw te realiseren.