Een mountainbikewedstrijd op de Bavelse Berg.
Volledig scherm
PREMIUM
Een mountainbikewedstrijd op de Bavelse Berg. © ron magielse / pix4profs

‘Ook provincie aan tafel voor wielercircuit Bavelse Berg‘

BREDA - Ook de provincie moet een duit in het zakje doen om van de Bavelse Berg een wielercircuit te maken. Dat vraagt de Brabantse PvdA van het provinciebestuur. 

Al langer zijn er gesprekken tussen gemeente Breda, wielervereniging en Bavelse Berg-eigenaar Sweco. Bekeken wordt of de weg naar de top van de Bavelse Berg kan worden doorgetrokken, zodat een ronde ontstaat. Dit parcours zou dan structureel gebruikt moeten worden door wielrenners of recreatieve fietsers. Tot op heden heeft dat niet tot een sluitende business-case geleid. Met de provincie aan tafel zou dat mogelijk wel lukken, denkt PvdA‘er Stijn Smeulders. ,,De provincie kan best een bijdrage leveren. We maken de komst van de Vuelta volgend jaar mede mogelijk. We hebben een fietsbeleid en investeren in sport, recreatie en toerisme.”

  1. Glas en metaal uit kunstgras gestofzuigd: Bredase voetbalclubs kunnen weer veilig het veld op

    Glas en metaal uit kunstgras gestof­zuigd: Bredase voetbal­clubs kunnen weer veilig het veld op

    BREDA - De voetbalclubs VV Bavel en JEKA kunnen weer gebruik maken van hun kunstgrasvelden. Nadat de gemeente Breda afgelopen dinsdag een laatste test heeft gedaan, kan er weer worden gevoetbald. Halverwege mei werden de splinternieuwe velden afgekeurd. Dat was omdat er klein deeltjes glas en metaal waren gevonden. Dat bleek nadat spelers van JEKA zeker een week gebruik hadden gemaakt van het veld. In Bavel was overigens nog niet gevoetbald.