De galloway-runderen van Sander van de Haar moeten weg van de weilanden in de Haagse Beemden in Breda.
Volledig scherm
PREMIUM
De galloway-runderen van Sander van de Haar moeten weg van de weilanden in de Haagse Beemden in Breda. © Pix4Profs / Johan Wouters

Nieuwe natuur in Landgoederenzone mét begrazing, maar voor de galloways is het einde verhaal

BREDA - De gemeente Breda gaat de komende maanden aan de slag met een inrichtingsplan voor nieuwe natuur in de Landgoederenzone in de Haagse Beemden. Het honderd hectare grote gebied valt onder Natuurnetwerk Brabant, voorheen de ecologische hoofdstructuur. 

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.