Volledig scherm
Jaiselings Palace in Wernhout © Arjan van Dijk Groep

Nieuw trouwlocaties in het Zundertse

ZUNDERT - Het kon al incidenteel, maar nu zijn ‘t Buyten Huys in Rijsbergen en Jaiselings Palace in Wernhout officieel aangewezen als permanente trouwlocatie. Dat hebben burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert besloten.

Daarmee hoeven bruidsparen die in één van die twee gebouwen elkaar het ja-woord willen geven, er niet meer speciaal toestemming voor te vragen bij de gemeente. Dat is een eis die Zundert gewoonlijk stelt aan ‘afwijkende trouwlocaties’.

Alternatieven 

Zundert telt nu zes officiële permanente trouwlocaties. Naast het gemeentehuis in Zundert, ‘t Buyten Huys en Jaiselings Palace zijn dat Hoeve Klein Zundert, de Annakapel in Zundert en het Streekhistorisch Museum De Weeghreyse in Rijsbergen.

Wie graag wil dat iets wordt aangewezen als officiële trouwlocatie, kan daar om verzoeken bij de gemeente Zundert. Die stelt vervolgens wel een paar eisen. Het moet een mooie uitstraling hebben, het moet bekend staan als plek waar dikwijls wordt getrouwd en er moeten genoeg parkeerplaatsen zijn. Uiteraard gelden ook de gebruikelijke eisen die aan de brandveiligheid en dergelijke worden gesteld en moet de locatie toegankelijk zijn voor mensen met een beperking.