Nieuw tijdperk voor Baarle-Nassau: randweg is klaar

VIDEOBAARLE-NASSAU/-HERTOG - Maar liefst veertig jaar heeft het geduurd, maar vrijdag is dan toch eindelijk het laatste deel van de randweg rond Baarle-Nassau geopend. 

Onder grote belangstelling spraken vertegenwoordigers van de gemeenten Baarle-Nassau en -Hertog en de provincies Noord-Brabant en Antwerpen unaniem van een ‘nieuw tijdperk voor beide Baarles’. 

Douaniers

Twee douaniers, een Belgische en een Nederlandse, verrichten op ludieke wijze de opening van de weg, die er voor moet zorgen dat doorgaand (vracht)verkeer voortaan het centrum van het enclavedorp omzeilt. De randweg (5,5 kilometer) doorkruist viermaal een enclave, wat betekent dat als je een complete ronde maakt, je acht keer de grens oversteekt.

Centrum

Het centrum van Baarle-Nassau en -Hertog is de komende jaren aan de beurt en zal gebruiksvriendelijker en veiliger gemaakt worden voor met name voetgangers.

20190307 - Baarle-Nassau - De nieuwe randweg van Baarle-Nassau is eerder in gebruik dan verwacht. FOTO: PIX4PROFS/RAMON MANGOLD
Volledig scherm
20190307 - Baarle-Nassau - De nieuwe randweg van Baarle-Nassau is eerder in gebruik dan verwacht. FOTO: PIX4PROFS/RAMON MANGOLD © Pix4Profs/ Ramon Mangold
De randweg van Baarle-Nassau. Het noordelijke deel tot en met de rotonde Alphenseweg is nu klaar. De rest moet eind volgend jaar klaar zijn.
Volledig scherm
De randweg van Baarle-Nassau. Het noordelijke deel tot en met de rotonde Alphenseweg is nu klaar. De rest moet eind volgend jaar klaar zijn. © Jacques Hendriks
Een Nederlandse en Belgische douanier verzorgen op ludieke wijze de opening van de randweg rond Baarle-Nassau.
Volledig scherm
Een Nederlandse en Belgische douanier verzorgen op ludieke wijze de opening van de randweg rond Baarle-Nassau. © Jacques Hendriks
  1. Glas en metaal uit kunstgras gestofzuigd: Bredase voetbalclubs kunnen weer veilig het veld op

    Glas en metaal uit kunstgras gestof­zuigd: Bredase voetbal­clubs kunnen weer veilig het veld op

    BREDA - De voetbalclubs VV Bavel en JEKA kunnen weer gebruik maken van hun kunstgrasvelden. Nadat de gemeente Breda afgelopen dinsdag een laatste test heeft gedaan, kan er weer worden gevoetbald. Halverwege mei werden de splinternieuwe velden afgekeurd. Dat was omdat er klein deeltjes glas en metaal waren gevonden. Dat bleek nadat spelers van JEKA zeker een week gebruik hadden gemaakt van het veld. In Bavel was overigens nog niet gevoetbald.