stockpzc stockadr ambulance ziekenwagen ziekenauto
Volledig scherm
stockpzc stockadr ambulance ziekenwagen ziekenauto © Frans Bosscha

Nederlander komt om bij ongeval in Belgische file bij grenscontrole

In een file bij de grensovergang op de E19 van Antwerpen richting Breda zijn vier vrachtwagens en een bestelwagen betrokken geraakt bij een ongeval. Een van de bestuurders van de vrachtwagens, een Nederlander, is overleden. Een andere bestuurder liep zware verwondingen op. De snelweg werd volledig afgesloten.

De afhandeling van het ongeval kan enkele uren in beslag nemen omdat er mensen bekneld zitten in de voertuigen en er zouden vloeistoffen lekken uit enkele  vrachtwagens.

Vrachtwagen

Het ongeval is veroorzaakt door één vrachtwagen die achteraan inreed op de file. Die vrachtwagen duwde de drie andere vrachtwagens en de bestelwagen tegen elkaar. ,,De bestuurder van de vrachtwagen die achteraan inreed op de file is helaas overleden”, zegt een woordvoerder van de federale politie. ,,Een tweede persoon liep zware verwondingen op en een derde kwam er vanaf met lichte verwondingen.”

Eerder deze week waren er ook al ongevallen op de E19 in Brecht en Loenhout. Die ongevallen gebeurden ook in de start van de files door de grenscontroles.