Motorclub Breda Chapter Holland viert 25-jarig jubileum met recordpoging

videoBREDA - Ruim honderd Harleys ronken zondagmiddag over de houten vloer van café De Tijd in Made. Het is feest, want motorclub Breda Chapter Holland viert zijn 25-jarige jubileum en doet de recordpoging van zestien jaar geleden nog eens dunnetjes over.

De ‘Ride Out’ op zondagmiddag is een reis langs 25 jaar motorclub. Startend bij de voormalige O.I.T.; de locatie waar tot 2016 de Bredase Harley Dealer zat, reizen de clubleden de regio door en zo de clubgeschiedenis langs. In Made wordt de recordpoging uit 2003 herbeleefd. “Ten tijde van het honderdjarig bestaan van Harley deden we een recordpoging door het café heen rijden”, zegt café-eigenaar John van Dongen. Dat was toen in de Texas Bar in Breda. Hij was erbij. “Het was heel indrukwekkend met al die motoren. Ik had nummer negenhonderd-nogiets. Dat was met alle Chapters van Nederland, zo’n duizend man schat ik.”

  1. Pool met mes staat toevallig tegenover beveiligster in opleiding bij tankstation (31) Breda: ‘Ik nam hem niet serieus’
    PREMIUM

    Pool met mes staat toevallig tegenover beveilig­ster in opleiding bij tankstati­on (31) Breda: ‘Ik nam hem niet serieus’

    BREDA - ,,This is a robbery!” De Pool die in het Engels naar de tankstationmedewerkster (31) riep al het geld uit de kassa te geven, werd niet heel erg serieus genomen dinsdagmiddag. ,,Ondanks dat hij met een groot mes zwaaide, verkocht ik hem gewoon ‘nee’”, vertelt de medewerkster die tijdens de overval alleen in het tankstation De Haan aan de Kruisweide in Breda stond.