Begeleiding bij jeugdzorginstelling Juzt.
Volledig scherm
Begeleiding bij jeugdzorginstelling Juzt. © Pix4Profs-Ron Magielse

Minister schiet jeugdzorginstelling Juzt te hulp

DEN HAAG  - Om continuïteit van de zorg te garanderen schiet minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) de grote West-Brabantse jeugdhulpaanbieder Juzt financieel te hulp. Het geld is bedoeld om de afbouw van de organisatie mogelijk te maken. Juzt verkeert al langer in financiële problemen en pogingen om te fuseren zijn mislukt.

Gemeenten en Juzt hebben een plan opgesteld om de organisatie te ontmantelen en de zorg aan andere instellingen over te dragen. Dit zou eind dit jaar gebeurd moeten zijn.

Het ministerie is bereid om maximaal 3 miljoen euro tijdelijke liquiditeitssteun te geven, schrijft de minister aan de Kamer. Ook wil hij helpen met de hypotheek en maakt hij een half miljoen vrij voor projectondersteuning.

De jeugdzorginstelling telt meer dan 500 werknemers en biedt jeugdhulp en vrouwenopvang aan ruim 1800 mensen. Juzt stond al sinds 2016 onder verscherpt toezicht van de gezondheidsinspectie wegens de vele bestuurswisselingen, financiële problemen bij de instelling en meerdere reorganisaties.