Volledig scherm
PREMIUM
De bloemen en kaarsjes op de Nieuwe Prinsenkade, ter nagedachtenis aan de doodgestoken Paul Pluijmert. © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Meer onderzoek naar mes waarmee Paul Pluijmert (23) werd doodgestoken in Breda, verdachte naar Pieter Baan Centrum

BREDA - Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) doet nader onderzoek naar de sporen op het mes waarmee de 23-jarige Paul Pluijmert uit Dordrecht in het uitgaanscentrum van Breda is doodgestoken. Het fatale voorval had plaats na een avondje stappen, begin november vorig jaar.

Het onderzoek gebeurt op verzoek van de advocaat van verdachte Andy D. (36) uit Breda. Mogelijk wil de verdediging daarmee alternatieve scenario’s aanvoeren. Behalve doodslag wordt D. ook verweten dat hij kort voor het toebrengen van de fatale steken nog een andere jongen uit Dordrecht, de 18-jarige Jamie, heeft mishandeld door hem met een voorwerp op het hoofd te slaan. Het DNA van deze jongen zit ook op het mes, naast dat van Pluijmert.

  1. Chalet in Strijbeek is na dodelijke brand decor van groot politieonderzoek

    Chalet in Strijbeek is na dodelijke brand decor van groot politieon­der­zoek

    STRIJBEEK - Twee plastic schommels die schijnbaar ongeschonden wat heen en weer wiegen in de wind. Een rode en een gele, hangend aan een houten frame. Ze herinneren aan de vrolijke momenten die kleinkinderen tot en met zaterdag hadden bij hun oma in Strijbeek. Zondag is alles anders, en zijn de speeltoestellen de stille getuigen van een groot politieonderzoek naar de dodelijke brand in het chalet aan de Daesdonckseweg.