Een eerdere uitvoering van de Matthäus Passion in de Grote Kerk in Breda die dit jaar door het coronavirus niet kan doorgaan. Voor de duizend liefhebbers die een kaart weten te bemachtigen een jaarlijks hoogtepunt.
Volledig scherm
PREMIUM
Een eerdere uitvoering van de Matthäus Passion in de Grote Kerk in Breda die dit jaar door het coronavirus niet kan doorgaan. Voor de duizend liefhebbers die een kaart weten te bemachtigen een jaarlijks hoogtepunt. © CHARLOTTE AKKERMANS

Massale steun voor doneeractie
na uitgestelde Matthäus Passion in Grote Kerk Breda

BREDA - Aan een solidariteitsactie voor het niet doorgaan van de 75e Matthäus Passion in Breda wordt massaal gehoor gegeven. Tot nu toe doneert 65 procent van de 700 mensen die een kaart hadden gekocht een deel of het gehele entreebedrag van 22,50 tot 45 euro. Het geld gaat naar zelfstandige musici die inkomsten mislopen.

De Stichting Matthäus Passion 1946 heeft de mensen die een kaartje hebben gekocht geïnformeerd over de afgelasting en over de actie ‘geld terug’. De kaarthouders konden kiezen: hun geld terug krijgen of (een deel van) het bedrag doneren aan de gedupeerde musici.