Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Man mishandeld met eigen wandelstok in Breda

BREDA - Een minder valide man is woensdagavond uit het niets mishandeld met zijn eigen wandelstok. De verdachte, een 36-jarige Bredanaar, sloeg de man terwijl hij hulpeloos op de grond lag.

Het incident vond rond 19.30 uur plaats aan de Oranjeboomstraat. Hulpdiensten kregen een melding van een man die gewond zou zijn geraakt na een gevecht. Eenmaal ter plaatse troffen agenten een gewonde bewoner van een flatwoning aan. 

De man, die een wandelstok gebruikte omdat hij minder valide is, verklaarde dat hij beneden aan zijn flatwoning geschreeuw hoorde. Toen hij eenmaal beneden kwam, liep er een man schreeuwend op hem af. Die man gooide een fles drank naar het slachtoffer en begon te slaan. De 36-jarige verdachte pakte de wandelstok van het slachtoffer af en sloeg hem daarmee terwijl hij op de grond lag. Niet veel later verdween de Bredanaar.

Beledigen en bedreigen

Het slachtoffer liep verschillende verwondingen op. Dankzij de hulp van getuigen werd de verdachte binnen een half uur aangehouden. Bij zijn aanhouding bleek de man onder invloed te zijn. Hij weigerde mee te werken aan een onderzoek en beledigde en bedreigde politiemedewerkers. De politie maakt een proces-verbaal op tegen de 36-jarige man.