Volledig scherm
Paul Pluijmert © Politie

Man die Paul Pluijmert (23) in Breda doodstak rende vóór zijn daad achter twee jongens aan: ‘Ze lijken op de vlucht voor hem’

BREDA – De 36-jarige man die ervan wordt verdacht dat hij begin november de 23-jarige Paul Pluijmert doodstak in het centrum van Breda, rende eerder die avond achter twee jongens aan. Die leken voor hem op de vlucht, zo maakt de politie dinsdag bekend in opsporingsprogramma Opsporing Verzocht.

Op bewakingsbeelden is te zien dat er rond vier uur ’s nachts twee jonge mannen vanaf de Hoge Brug de Nieuwe Prinsenkade in Breda op rennen. Bij de loempiakraam daar verdwijnen ze in de mensenmassa. Achter hen komt de later aangehouden verdachte aangerend. Volgens de politie lijkt het erop alsof hij de twee mannen zoekt.

Terwijl hij daar een tijdje rondhangt, raakt de verdachte op het zebrapad in gesprek met een jonge man die deel uitmaakt van de vriendengroep van Pluijmert. De verdachte geeft deze jongen een klap. De vriendengroep loopt kort daarna rustig naar de man om te vragen wat er is gebeurd. Daarop steekt de verdachte direct op in Pluijmert, die ter plekke sterft aan zijn verwondingen.

Witte taxibus

De politie is naarstig op zoek naar getuigen die die nacht rond vier uur aanwezig waren op de Hoge Brug en kunnen vertellen wat er precies is voorgevallen tussen de twee rennende jongemannen en de verdachte. Verder wil de politie in contact komen met die beide jongemannen, die voor de 36-jarige man leken weg te rennen.

Er wordt ook gezocht naar de chauffeur die die nacht een witte taxibus bestuurde. Hij vertrok met passagiers, net nadat Pluijmert was neergestoken. Het lijkt er volgens de politie op dat de verdachte kort ervoor met die taxichauffeur heeft gesproken.