Volledig scherm
© Thinkstock

Man (41) uit Prinsenbeek aangereden door inhalende automobilist in Tilburg

TILBURG - Een 41 jarige inwoner van Prinsenbeek raakte vrijdagmiddag rond 17.00 uur gewond toen hij op de Gilzerbaan in Tilburg werd aangereden door een auto. De bestuurder van die auto haalde op dat moment een voorganger in, terwijl dat niet was toegestaan.

Kort voor 17.00 uur stak het slachtoffer bij een oversteekplaats de Gilzerbaan over. Omdat vanuit de richting Tilburg een bestelbusje naderde, hield hij op de vluchtheuvel in het midden van de weg stil. 

Op dat moment werd het busje echter ingehaald door een auto bestuurd door een 27-jarige Tilburger. Die negeerde daarmee een dwangpijl die automobilisten aangeeft om naar rechts te gaan. 

De voetganger probeerde vervolgens terug te rennen naar het trottoir, maar kon niet voorkomen dat hij werd aangereden. De Prinsenbeker werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

  1. Titelsong van hitserie La casa de papel te horen uit kerkklokken in Eindhoven: Netflix onthult mysterie
    video

    Titelsong van hitserie La casa de papel te horen uit kerkklok­ken in Eindhoven: Netflix onthult mysterie

    EINDHOVEN - Waarom spelen de kerkklokken van Nederlandse kerken vrijdagmiddag het nummer ‘Bella Ciao’? Een mysterieuze boodschap op het Instagramaccount van Netflix Nederland verraadt de reden daarvan: kerken kondigen het derde seizoen aan van de hitserie La casa de papel, dat vandaag begon. Het reclamebureau van de streamingdienst heeft zelfs de beiaardier van de Catharinakerk hiervoor benaderd, maar de beheerder van de kerk wist van niks.