Kinderspeelpark Avontura in Breda is klaar voor kleine avonturiers

BREDA - Met een vertraging van een aantal weken opende speelhal Avontura gisteren de deuren aan de Terheijdenseweg. Het kinderspeelpark is gevestigd in het voormalige Racketcentrum, nu Optisport Leisure Center.

De bedoeling was dat Avontura al voor de kerstvakantie zou openen. Maar de hal bleek een dag voor de eigenlijke openingsdatum toch niet gereed te zijn. Dus: uitstel. Toen gisterochtend het bericht naar buiten kwam dat het speelpark dan eindelijk bezoek kon ontvangen, meldde zich prompt het eerst kinderfeestje voor diezelfde middag. ,,Het is meteen prettig druk; het voordeel van de woensdagmiddag", lacht locatiemanager Pim de Jager.

Buitenring

Het speelparadijs is dagelijks geopend, van 9 tot 18 uur. Avontura is een speelparadijs voor kinderen om te klimmen, klauteren, bouwen, racen en springen. De speeltoestellen staan daarbij aan de buitenring, in het centrum kunnen ouders zitten om het geheel te overzien. Ook is er een horecavoorziening.

Binnenkort opent in dezelfde hal trampolinepark Krazy Kangaroo. Naast aaneengesloten trampolinevelden heeft Krazy Kangaroo onder meer een Freejump Area met horizontale en diagonale trampolines, een Ninja-parcours, een BigAirBag, en Slackline. Een openingsdatum voor dat concept is nog niet bekend.

Eigen concept

Roosendaal heeft sinds eind vorig jaar ook eenzelfde combinatie van Avontura en Krazy Kangaroo, bij De Stok. Die combinatie zou extra bezoek trekken, meldde een woordvoerder van Optisport eerder. Ook zei hij niet bang te zijn de concurrentie aan te gaan met onder meer Monkey Town en Joepie: ,,We geloven in ons eigen concept."

Volledig scherm
Kinderspeelparadijs Avontura aan de Terheijdenseweg opent haar deuren. © Pix4Profs/Joyce van Belkom
  1. Stikstofpaniek in Brabant. En de Belgen dan? Die hebben het ook niet makkelijk
    PREMIUM

    Stikstofpa­niek in Brabant. En de Belgen dan? Die hebben het ook niet makkelijk

    BREDA - West-Brabantse veehouders maken zich, net als het merendeel van hun Nederlandse collega’s, zorgen over de strenge stikstofregels die worden ingevoerd. Een aantal van hen kijkt met een schuin oog over de landsgrenzen: ‘Daar vliegen de stallen uit de grond. Wanneer zijn de Belgen aan de beurt?’ Alsof het in Vlaanderen voor de veeboeren zo’n feest is. ,,Jullie worden tenminste nog uitgekocht, wij worden gewoon weggepest.’’