Foto van de bloemenzee voor de woning van de 15-jarige Megan die afgelopen maandag om het leven is gekomen.
Volledig scherm
Foto van de bloemenzee voor de woning van de 15-jarige Megan die afgelopen maandag om het leven is gekomen. © Edwin Wiekens/Pix4Profs

Inzamelingsactie om keuken te vervangen waar Megan werd omgebracht

BREDA - Er is een inzamelingsactie gestart voor de ouders van de omgebrachte Megan (15). Hiermee willen vijf vrienden van de familie de kosten van de uitvaart betalen én de keuken vervangen waar de dramatische gebeurtenis plaatsvond. 

BN DeStem heeft toestemming van ouders Sandra en Leo om de foto van Megan te plaatsen
Volledig scherm
BN DeStem heeft toestemming van ouders Sandra en Leo om de foto van Megan te plaatsen © Ouders van Megan

Het meisje werd enkele weken geleden in haar ouderlijk huis in Breda doodgestoken. De verdachte, een 16-jarige klasgenoot, zit nog vast. ,,Elke morgen na het wakker worden weer het besef dat Megan er niet meer is. De leegte en het verdriet dat ze ervaren, is voor niemand te bevatten”, schrijven de vrienden van de ouders in een brief

Maar naast het verlies van hun dochter Megan dreigt er voor moeder Sandra en vader Leo nu ook een financiële strop. 

Ze zijn allebei zzp’er en weten niet wanneer ze weer in staat zijn om te werken. Tegelijkertijd lopen de kosten op. Zo hebben de verschillende afscheidsmomenten samen al 25.000 euro gekost. Uitgaven die niet verzekerd zijn en slechts gedeeltelijk door Slachtofferhulp worden gedekt, schrijven de vrienden. 

,,Sandra en Leo hadden het beiden financieel keurig voor elkaar. Alle twee een leuk inkomen, eigen woning, geen schulden en voldoende middelen om een normaal leven te leiden. Maar alle kosten en derving van inkomsten hakken er keihard in.” 

Daarom komen vijf vrienden nu in actie: ,,Het kan en mag niet zo zijn dat deze lieve mensen financiële problemen krijgen door deze situatie. Daarnaast hebben ze al hun energie nodig voor de verwerking van het verlies van Megan.”

Vervangen keuken

Ook wil de groep moeder Sandra helpen met het vervangen van haar keuken, de plek waar Megan om het leven is gebracht. Uit de brief: ,,Sandra heeft goed nagedacht en getwijfeld, maar besloten in haar huis te blijven wonen. De goede herinneringen samen met Megan wil ze koesteren.” Wel onder één voorwaarde: de keuken moet worden vernieuwd. Ook hiervoor hoopt de vriendenkring voldoende geld in te zamelen.

Doneren kan via NL64 RBRB 0782 9994 68, t.n.v. Leo von Jaroschka Pohl. 

  1. Glas en metaal uit kunstgras gestofzuigd: Bredase voetbalclubs kunnen weer veilig het veld op

    Glas en metaal uit kunstgras gestof­zuigd: Bredase voetbal­clubs kunnen weer veilig het veld op

    BREDA - De voetbalclubs VV Bavel en JEKA kunnen weer gebruik maken van hun kunstgrasvelden. Nadat de gemeente Breda afgelopen dinsdag een laatste test heeft gedaan, kan er weer worden gevoetbald. Halverwege mei werden de splinternieuwe velden afgekeurd. Dat was omdat er klein deeltjes glas en metaal waren gevonden. Dat bleek nadat spelers van JEKA zeker een week gebruik hadden gemaakt van het veld. In Bavel was overigens nog niet gevoetbald.