Bij inloophuis De Honingraad in Breda krijgen gasten - (ex)kankerpatiënten) en hun naasten - onder meer schilderlessen ter ontspanning.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij inloophuis De Honingraad in Breda krijgen gasten - (ex)kankerpatiënten) en hun naasten - onder meer schilderlessen ter ontspanning. © Pix4Profs/René Schotanus

Inloophuis voor kankerpatiënten heeft een imagoprobleem: ‘Roept associatie op met daklozen’

BREDA - Kankerpatiënten hebben aantoonbaar baat bij regelmatig bezoek aan een inloophuis. Maar ze lopen er de deur nog niet bepaald plat. Waarom niet? Avans Hogeschool zocht het uit.

Kankerpatiënten die met regelmaat een inloophuis voor lotgenoten bezoeken, gaan minder vaak naar de huisarts. Ook beoordelen ze de kwaliteit van de zorg en het leven hoger. Toch is het inloophuis nog relatief onbekend bij gasten, en kan het imago wel een boost gebruiken. Dat blijkt uit onderzoek van Avans Hogeschool in Breda en Den Bosch.

  1. Glas en metaal uit kunstgras gestofzuigd: Bredase voetbalclubs kunnen weer veilig het veld op

    Glas en metaal uit kunstgras gestof­zuigd: Bredase voetbal­clubs kunnen weer veilig het veld op

    BREDA - De voetbalclubs VV Bavel en JEKA kunnen weer gebruik maken van hun kunstgrasvelden. Nadat de gemeente Breda afgelopen dinsdag een laatste test heeft gedaan, kan er weer worden gevoetbald. Halverwege mei werden de splinternieuwe velden afgekeurd. Dat was omdat er klein deeltjes glas en metaal waren gevonden. Dat bleek nadat spelers van JEKA zeker een week gebruik hadden gemaakt van het veld. In Bavel was overigens nog niet gevoetbald.