De nieuwe lofts in de Adriaan van Bergenstraat, met verder links de huisartsenpraktijk die moet verhuizen.
Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe lofts in de Adriaan van Bergenstraat, met verder links de huisartsenpraktijk die moet verhuizen. © Palko Peeters

Huisartsenpraktijk Stadshart in Adriaan van Bergenstraat zit in de knel

BREDA - De huisartsenpraktijk Stadshart in de Adriaan van Bergenstraat in de Bredase binnenstad gaat of beter gezegd moet verhuizen. De praktijk met 7.500 cliënten is druk bezig met het zoeken naar een nieuwe locatie, het liefst in het centrumgebied. Reden voor de verhuizing is de grote verbouwing van de begane grond van het appartementencomplex waar de praktijk in zit. 

Het Bredase vastgoedbedrijf Orange Brick richt de begane grond in met 56 lofts, die de verouderde kantoor- en bedrijfsruimtes vervangen. Het gaat om woonwerkplekken van 45 tot 80 vierkante meter, gedoopt tot Adriaen Lofts. De omgeving, die bekend staat als kwetsbaar uitloopgebied van het uitgaanscentrum vanaf de Hoge Brug, krijgt daarmee volgens Max Jongsma van Orange Brick een ‘positieve impuls’. Er wordt nu nog gewerkt aan de buitenruimte: een breed trottoir met bankjes, extra groen en nieuwe verlichting.