Volledig scherm
PREMIUM
Hudson's Bay in Breda, ingang vanuit winkelcentrum de Barones. © Gerlach Hochstenbach

Hudson's Bay in Breda, ‘Tja wat moet je met zo'n kolossaal pand?’

Twee jaar geleden betrok Hudson’s Bay het grootste winkelpand van de Bredase binnenstad. Nu het kwakkelende Canadase warenhuisconcern heeft aangekondigd alle vijftien Nederlandse vestigingen te sluiten, vrezen ondernemers in de Karrestraat voor langdurige leegstand.

“Tja, wat moet je met zo’n pand?”vraagt Bob Ullings zich af. Hij is eigenaar van de gelijknamige lederwarenwinkel, twee deuren verder in de Karrestraat. Zijn grootouders startten de winkel in 1949, zelf nam Bob in 2000 het stokje over van zijn ouders. “We hebben hier in de straat in al die jaren al heel wat meegemaakt. Voor de straat is het allerminst fijn als het pand straks lang leeg zal staan.”

  1. Politie sluit niet uit opnieuw een straat in centrum af te sluiten voor fouilleeractie: ‘Als daar aanleiding voor is’

    Politie sluit niet uit opnieuw een straat in centrum af te sluiten voor fouilleer­ac­tie: ‘Als daar aanleiding voor is’

    BREDA - De kou is uit de lucht tussen horecaondernemers in de Visserstraat in de Bredase binnenstad en de politie. Het preventief fouilleren in die straat twee weken terug viel volkomen verkeerd bij de horeca. De politie had twee linies opgetrokken, stappers werden gecontroleerd op wapens en konden pas na controle weer doorlopen. De horeca klaagde over omzetverlies.