Patrick van Asch is eigenaar van negen horecabedrijven, cafés en restaurants. Onder andere Bruxelles, Suikerkist, Parc en Corenmaet zijn van hem.
Volledig scherm
PREMIUM
Patrick van Asch is eigenaar van negen horecabedrijven, cafés en restaurants. Onder andere Bruxelles, Suikerkist, Parc en Corenmaet zijn van hem. © Pix4Profs/Edwin Wiekens

Horecabaas Van Asch: ‘Na twee maanden al geen geld om de salarissen te betalen, dat is verborgen armoede’

interviewDe horeca staat droog. Het coronavirus kent geen mededogen. De Bredase exploitant Patrick van Asch doet een beroep op de banken en pandeigenaren om zijn branche overeind te houden.

Aan de pomp lopen mensen met een boog van meer dan 1,5 meter om hem heen. ,,Ze ontwijken me maximaal. Alsof ik een besmettingsgevaar ben, dat geeft een vreemd gevoel.” 

  1. Families mogen eindelijk weer op bezoek over de grens: ‘Het voelde bizar ze niet te mogen zien’
    PREMIUM

    Families mogen eindelijk weer op bezoek over de grens: ‘Het voelde bizar ze niet te mogen zien’

    OUDENBOSCH/ACHTMAAL - Na elkaar weken, soms maanden, niet gezien te hebben, kwam vrijdagavond eindelijk het verlossende woord voor families die deels in België en deels in Nederland wonen. Pieter de Crem, Belgische Minister van Binnenlandse Zaken deelde het heugelijke nieuws dat familiebezoek over de grens vanaf zaterdag weer mag. ,,Iedereen is in de wolken", vertelt Hielke van Klinken-Maagdenburg.