Volledig scherm
PREMIUM
Het Witte Kerkje in Terheijden was het decor voor opnames die gebruikt worden in een film die moet laten zien hoe groot de wereld van de bloemen in Nederland is. Die wordt gebruikt voor de promotie van FloriWorld in Aalsmeer. © René Schotanus/Pix4Profs

Honderden bloemstukken, zeventig figuranten, vijf acteurs en één Wit Kerkje in Terheijden

TERHEIJDEN - Het Witte Kerkje in Terheijden vormde gisteren de set bij filmopnames voor FloriWorld, een nieuwe attractie. Zeventig figuranten, vijf acteurs, een stuk of twaalf crewleden en honderden bloemstukken waren er nodig voor uiteindelijk slechts dertig seconden beeldmateriaal.

De Terheijdense scènes zijn volgend jaar te zien in een van de veertien belevenissen in FloriWorld, een experience centre dat zich richt op bloemen. ,,We willen met deze film laten zien hoe groot de wereld van de bloemen is in Nederland”, vertelt Erik Bibo van productiebedrijf In2Content. ,,In totaal gaat de film zes minuten duren. Hier in Terheijden nemen we de openings- en slotscènes op.”

  1. Bredase uitvinding ‘Kaplock’ veilige oplossing in onbewaakte garderobe
    PREMIUM
    video

    Bredase uitvinding ‘Kaplock’ veilige oplossing in onbewaakte garderobe

    BREDA - Een onbewaakte en toch veilige garderobe in de kroeg middels een ogenschijnlijk simpele uitvinding. Een kapstok met een slotje, ter voorkoming van diefstal: Bredanaars Willem Pennings (25) en Dhargyäl van Oorschot (27) zijn volop bezig hun Kaplock uit te rollen. Vrijdagavond openden ze in de cafés Shots en Nassau in Breda hun uitvinding. ,,Gisteren hingen ze stiekem al in Nassau. De reacties waren super enthousiast", ervoer Pennings.