Volledig scherm
PREMIUM
Bloemen bij de woning in de Bilderdijkstraat in Breda. Maandag een week geleden kwam in deze woning de 15-jarige Megan om het leven. Een 16-jarige jongen zit op vast op verdenking van moord of doodslag. © Gerlach Hochstenbach

‘Het feit dat iemand anders besluit dat je kind dood moet, is onverteerbaar’

BREDA - Jack Keijzer weet uit persoonlijke ervaring wat de ouders van de 15-jarige Megan uit Breda, die een week geleden om het leven kwam, meemaken. Hij weet als geen ander wat het is om een kind te verliezen. “Je kunt het je niet indenken dat je je kind nooit, nooit, nooit meer te zien krijgt.” 

Volledig scherm
Jack Keijzer © eigen foto

Toen Jack Keijzer vorige week maandag hoorde van het drama dat zich die middag in Breda had voltrokken, kreeg hij de tranen in zijn ogen. “Zoiets betrek je uiteraard op jezelf. Dergelijk nieuws komt bij veel mensen aan als een schok, maar ze gaan snel weer tot de orde van de dag. Logisch. Maar bij mij, bij anderen van wie ook een kind door geweld om het leven is gebracht, blijft nieuws zoals dat uit Breda natuurlijk veel langer hangen. Ik weet door wat voor hel die ouders nu gaan.”

In 2007 overleed Pascal, de 16-jarige zoon van Keijzer. Hij was verwikkeld in een drugsruzie en werd om het leven gebracht. Twee mannen werden veroordeeld. Keijzer, woonachtig in het Noord-Hollandse Hoogkarspel, is voorzitter van de Federatie van Nabestaanden van Geweldslachtoffers, een samenwerkingsverband van een aantal lotgenotenorganisaties. 

  1. Lichtsloepenparade Breda: weer en sfeer optimaal

    Lichtsloe­pen­pa­ra­de Breda: weer en sfeer optimaal

    BREDA -Een bonte stoet vrolijk verlichte bootjes en boten trok zaterdagavond door de Bredase singels naar de Nieuwe Haven. Het is inmiddels een traditie op de derde zaterdag in september: de Lichtsloepenparade. De tientallen sloepen werden vanaf de kant bekeken en toegejuicht door honderden belangstellenden. Op de oevers van de singels en met name op de bruggen hadden de bemanningen een groot publiek. Het verzamelen in de Nieuwe Haven was een feestje voor zowel de mensen op het water en op de kant. Het weer werkte mee als bijna nooit tevoren en de sfeer onder de mensen deed de rest.