Hardwell sluit zijn carrière af in Ziggo Dome: ‘I will be back’

VideoBREDA - Hardwell heeft donderdagavond zijn allerlaatste optreden gegeven. Voorlopig althans, want de dj uit Breda stopt er voor onbepaalde tijd mee. De show, die hij samen met het Metropole Orkest gaf in de Ziggo Dome, was via de social media-kanalen van de Bredanaar live te volgen.

Volledig scherm
DJ Hardwell en het Metropole Orkest tijdens een optreden in de Ziggo Dome, als onderdeel van het Amsterdam Dance Event. © ANP

De beslissing van de dj om te stoppen met optreden kwam als donderslag bij heldere hemel, al worstelen de laatste jaren veel meer collega’s in de scene met mentale problemen. De Bredanaar werd in 2013 en 2014 tot populairste dj van de wereld verkozen.

Ziggo Dome is een van de vele poppodia die deze week in teken staan van het Amsterdam Dance Event. Robbert van de Corput, zoals de muzikant echt heet, zorgde met de voorlopige afsluiting van zijn carrière al op dag twee van het evenement voor een hoogtepunt.

Dat hij een halfuurtje later dan gepland was begonnen, mocht de pret niet drukken. Aan het einde van zijn show bedankte Hardwell het publiek met ‘love you all’ en ‘I will be back’. Bekijk de beelden van de show terug onder dit artikel, of via deze link.

‘Kan niet gekker, maar who cares?’

Op Twitter wordt er volop gereageerd op het laatste kunstje van Van de Corput. ,,Wat een feest daar in de Ziggo Dome”, is Maarten Wessels enthousiast. Remco vindt het vooral een aparte combinatie: de top-dj met het Metropole Orkest. ,,Door muziek heen praten is één ding, maar nu schreeuwt zelfs iemand dingen als ‘Make some noise’ door de muziek van Metropole Orkest heen. Het kan haast niet gekker, maar who cares? Het is fokking ADE!”