Volledig scherm
© Pix4Profs/Joyce van Belkom

Hardlopen door nieuwe Amphia Ziekenhius

Waar gebruik je een ziekenhuis voor? Uiteraard om patiënten te verplegen. Maar als zo'n ziekenhuis nog niet in gebruik is genomen, kan je er ook prima andere dingen mee doen. 

Dat bleek dit weekend in de nieuwbouw van het Amphia in Breda. Het nieuwe ziekenhuis wordt pas eind november geopend, maar dit weekend kon het Amphiapersoneel en deelnemers aan de 40 van Breda bij de Singelloop meedoen aan een heuse run door het nieuwe ziekenhuis. Tientallen trokken de hardloopschoenen aan en renden mee door de gangen van de nieuwbouw. Goedkeurend gadegeslagen door orthopedisch chirurg Peter Joosten die ook nog wat looptips in petto had.

  1. Onthulling Blind Wall van kunstenaar Otecki in Breda: ‘Ik herken me nog wel in dat schilderij’

    Onthulling Blind Wall van kunstenaar Otecki in Breda: ‘Ik herken me nog wel in dat schilderij’

    BREDA - ,,Ik herken me nog wel in dit schilderij hoor. Dat spitse gezichtje, die krulletjes... Zo zag ik er toen wel uit." De destijds 17-jarige Ria Vermeulen-Welten kijkt zaterdag bewonderend naar het immense schilderij op de blinde gevel van het oude belastingkantoor aan de Gasthuisvelden. Met haar 'bovenkamer' en humor is niks mis, overigens: ,,Alleen die slanke benen, die had ik toen echt niet", zegt ze schalks.