Volledig scherm
PREMIUM
Werkplaats in gevangenis. © marc bolsius

Gevangenen en bewakers in Breda liepen geen hoger risico op chroom-6-ellende

BREDA - In de Nederlandse gevangenissen, waaronder die in Breda, hebben bewakers en gedetineerden geen verhoogd risico gelopen op aan chroom-6 gerelateerde ziekten. Zegt het RIVM. Er komt geen vervolgonderzoek.

Het RIVM startte in oktober met een klein onderzoek naar chroom-6 op verzoek van de Dienst Justitiële Inrichtingen. Dit omdat in de werkplaats van de gevangenis in Ter Apel in de lucht verhoogde doses chroom waren gemeten in 2014 en 2016. ,,We kunnen niet uitsluiten dat (oud)-medewerkers en (ex)-gevangenen in het verleden zijn blootgesteld aan hogere doses chroom-6 dan volgens de norm is toegestaan”, zei woordvoerder Robert Meijer toen in het Brabants Dagblad.

 1. Reddingsplan VV Advendo, wethouder ziet mogelijkheden: ‘Maar het is complex’
  PREMIUM

  Reddings­plan VV Advendo, wethouder ziet mogelijkhe­den: ‘Maar het is complex’

  BREDA - Wethouder Daan Quaars (VVD, sport) trekt alles uit de kast om in ieder geval één voetbalcub te behouden voor de wijk Hoge Vucht in Breda-Noord. Hij ziet mogelijkheden: ,,Maar het loket makkelijke oplossingen is gesloten. Het is een complex probleem. Er zit energie in de wijk, maar we zijn er nog niet uit”, aldus Quaars donderdagavond tijdens het vervolgdebat over de toekomst van de Hoge Vucht.
 2. Politie met breekijzer voor Rabobank in Breda, man mag gevallen pasje niet zelf onder pinautomaat opvissen

  Politie met breekijzer voor Rabobank in Breda, man mag gevallen pasje niet zelf onder pinauto­maat opvissen

  BREDA - Een opmerkelijke situatie vrijdagmiddag voor de Rabobank in Breda, waarbij de politie met een schep en breekijzer voor de pinautomaat stond. Wat was er gebeurd? Een man liet bij het pinnen zijn pasje onder de rand van de pinautomaat aan het Kloosterplein vallen, maar mocht zelf niet aan de tegels van de bank zitten. Meerdere agenten, gewapend met een breekijzer, kwamen hem te hulp.