De verlaten bibliotheek Breda (Nieuwe Veste) aan de Molenstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
De verlaten bibliotheek Breda (Nieuwe Veste) aan de Molenstraat. © Nieuwe Veste

Gesloten bibliotheken zitten niet stil

BREDA/OOSTERHOUT - Nu we met z’n allen noodgedwongen thuis zitten, wordt er meer gelezen. Maar waar haal je de boeken vandaan, nu ook de bibliotheken gesloten zijn? En wat als je niet met de digitale mogelijkheden overweg kan?

Ook al zijn de bibliotheken in ieder geval tot en met 28 april gesloten, de medewerkers zitten niet stil. Er zijn tal van initiatieven om de leeshonger van de klanten toch te stillen. In Etten-Leur worden gratis tijdschriften verschaft, in Prinsenbeek is er een bezorgservice (zie kader). Hoe gaan Nieuwe Veste in Breda en Theek5 in onder meer Oosterhout om met de huidige situatie?

 1. Families mogen eindelijk weer op bezoek over de grens: ‘Het voelde bizar ze niet te mogen zien’
  PREMIUM

  Families mogen eindelijk weer op bezoek over de grens: ‘Het voelde bizar ze niet te mogen zien’

  OUDENBOSCH/ACHTMAAL - Na elkaar weken, soms maanden, niet gezien te hebben, kwam vrijdagavond eindelijk het verlossende woord voor families die deels in België en deels in Nederland wonen. Pieter de Crem, Belgische Minister van Binnenlandse Zaken deelde het heugelijke nieuws dat familiebezoek over de grens vanaf zaterdag weer mag. ,,Iedereen is in de wolken", vertelt Hielke van Klinken-Maagdenburg.
 2. Politie vindt 55.000 euro en kilo's harddrugs bij arrestatie in Breda

  Politie vindt 55.000 euro en kilo's harddrugs bij arrestatie in Breda

  BREDA - De flinke politie-actie vrijdagavond in Breda heeft 55.000 euro en kilo's aan harddrugs opgeleverd. De politie had daarbij waarschuwingsschoten gelost. Een arrestatieteam viel een woning aan de Middellaan in Breda binnen en eerder werd een auto op de A58 tot stilstand gebracht. In een verborgen ruimte van de auto vond de politie een tas met geld, ongeveer 15.000 euro, en een tas met ongeveer vijf kilo MDMA. In de woning werd nog veel meer gevonden. In totaal zijn drie mannen aangehouden.