ULVENHOUT - Een grote opkomst vrijdagavond bij de dorpsquiz van Ulvenhout. De deelnemers moesten onder meer ijs proeven.
Volledig scherm
ULVENHOUT - Een grote opkomst vrijdagavond bij de dorpsquiz van Ulvenhout. De deelnemers moesten onder meer ijs proeven. © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheusden

Fietsclub DAS Vivo wint 27ste
Dorpsquiz van Ulvenhout

ULVENHOUT - Een bomvolle zaal in Jeugdland in Ulvenhout gisteravond, waar rond de vijfhonderd mensen zich bogen over de 145 vragen van de jaarlijkse Dorpsquiz. Fietsclub DAS Vivo won de eerste prijs.


door Peter Korz

De quiz is uitgegroeid tot een evenement dat niet meer weg te denken is uit het het culturele aanbod in Ulvenhout. Volgens voorzitter Remco Raats van de organiserende stichting is de quiz ‘een van de weinige evenementen waar mensen van zoveel verschillende pluimage op een ontspannen manier bezig zijn’. 

Families, buurten en verenigingen

Raats: ,,Bij UVV of harmonie Constantia ontmoet je vaak dezelfde bekenden, maar bij de quiz komen veel meer verenigingen, buurten en families met hun achterbannen bij elkaar.”

DAS Vivo

Frank Husson en Ati Graaumans presenteerden de quiz en schotelden de deelnemers, verdeeld over 45 teams, tal van vragen voor op het gebied van sport, muziek, fotografie en actualiteit. Vorig jaar won buurtschap ‘t Hoekske de wisseltrofee, maar dit jaar fietste DAS Vivo er met de prijs vandoor.