Volledig scherm
Het eerste Amphia-gala levert een fors bedrag op. Met van links naar rechts de notaris, Hélène Hendriks die de avond presenteerde, Jasmien de Wit, die met een verlichte laan van waxinelichtjes de bezoekers van het galadiner letterlijk in het licht zette en daarmee het totaalbedrag wist te verhogen, oud-burgemeester Peter van der Velden van Breda, Olof Suttorp, voorzitter van de Raad van Bestuur van Amphia, Remco Djamin, voorzitter Medisch Specialistisch Bedrijf Amphia en de veilingmeester. © Rijk in Beeld

Eerste Amphia-gala levert 278.000 euro op voor patiënten en hun naasten

BREDA - Tijdens een galadiner van Amphia is zaterdagavond een bedrag van 278.000 euro opgehaald. Het allereerste fondsenwervende gala werd in samenwerking met de Stichting Vrienden van Amphia georganiseerd in het nieuwe, recent opgeleverde ziekenhuis en gepresenteerd door Hélène Hendriks.

De opbrengst van het gala wordt besteed aan projecten die het verblijf van patiënten en hun naasten aangenamer maken. Giel Baaij, programmamanager Fondsenwerving en Sponsoring Amphia: ,,We zijn heel erg blij met de opbrengst. We kunnen nu alle kinderkamers in het ziekenhuis van speciale muurstickers voorzien, waarmee we er een fijner verblijf van kunnen maken.” Op de spoedeisende hulp worden digitale schermen opgehangen waarop filmpjes worden vertoond. ,,De schermen zorgen voor afleiding waardoor de gedachten in de wacht- en behandelkamer even op iets anders worden gezet.”

Artiesten

Tijdens een avondvullend programma met optredens van verschillende artiesten, onder wie Romy Monteiro, Jim van der Zee en DJ Boris Smith konden aanwezigen bieden op verschillende ziekenhuisprojecten, zoals wandprints in MRI-ruimtes, verloskamers en familie- en ouderkamers.

Remco Djamin, voorzitter van het Medisch Specialistisch Bedrijf Amphia, is trots op het resultaat. ,,Het is natuurlijk fantastisch dat we met deze opbrengst verschillende projecten kunnen organiseren. Daarnaast vind ik het ook heel bijzonder om te zien dat zoveel lokale ondernemers zich hebben ingezet voor het ziekenhuis in onze regio. Die verbinding met de regio wil Amphia blijven opzoeken.”

Volledig scherm
Van links naar rechts: oud-burgemeester Peter van der Velden van Breda, voorzitter Raad van Bestuur van Amphia Olof Suttorp en voorzitter Medisch Specialistisch Bedrijf Amphia Remco Djamin. © Rijk in Beeld
  1. Titelsong van hitserie La casa de papel te horen uit kerkklokken in Eindhoven: Netflix onthult mysterie
    video

    Titelsong van hitserie La casa de papel te horen uit kerkklok­ken in Eindhoven: Netflix onthult mysterie

    EINDHOVEN - Waarom spelen de kerkklokken van Nederlandse kerken vrijdagmiddag het nummer ‘Bella Ciao’? Een mysterieuze boodschap op het Instagramaccount van Netflix Nederland verraadt de reden daarvan: kerken kondigen het derde seizoen aan van de hitserie La casa de papel, dat vandaag begon. Het reclamebureau van de streamingdienst heeft zelfs de beiaardier van de Catharinakerk hiervoor benaderd, maar de beheerder van de kerk wist van niks.