Het stapeltje zakdoeken van de vader van John Bas. ,,Waarom bewaar ik ze nog? Wat moet ik ermee?”
Volledig scherm
PREMIUM
Het stapeltje zakdoeken van de vader van John Bas. ,,Waarom bewaar ik ze nog? Wat moet ik ermee?” © John Bas; Joost Hoving

Een zakdoek, wat moet je daar nog mee?

columnZe liggen al achttien jaar in mijn nachtkastje. Sinds de dood van mijn vader. Zijn zakdoeken. 

Mijn vader ging nooit de deur uit zonder. Zelfs niet als hij op zijn racefiets naar de kroeg ging. Naar Truus van Den Bels of Nest Neefs, nog geen kilometer verderop. Waar ik hem uren later moest ophalen en getrakteerd werd op Smiths chips met een blauw zakje zout erin.  

 1. Families mogen eindelijk weer op bezoek over de grens: ‘Het voelde bizar ze niet te mogen zien’
  PREMIUM

  Families mogen eindelijk weer op bezoek over de grens: ‘Het voelde bizar ze niet te mogen zien’

  OUDENBOSCH/ACHTMAAL - Na elkaar weken, soms maanden, niet gezien te hebben, kwam vrijdagavond eindelijk het verlossende woord voor families die deels in België en deels in Nederland wonen. Pieter de Crem, Belgische Minister van Binnenlandse Zaken deelde het heugelijke nieuws dat familiebezoek over de grens vanaf zaterdag weer mag. ,,Iedereen is in de wolken", vertelt Hielke van Klinken-Maagdenburg.
 2. Politie vindt 55.000 euro en kilo's harddrugs bij arrestatie in Breda

  Politie vindt 55.000 euro en kilo's harddrugs bij arrestatie in Breda

  BREDA - De flinke politie-actie vrijdagavond in Breda heeft 55.000 euro en kilo's aan harddrugs opgeleverd. De politie had daarbij waarschuwingsschoten gelost. Een arrestatieteam viel een woning aan de Middellaan in Breda binnen en eerder werd een auto op de A58 tot stilstand gebracht. In een verborgen ruimte van de auto vond de politie een tas met geld, ongeveer 15.000 euro, en een tas met ongeveer vijf kilo MDMA. In de woning werd nog veel meer gevonden. In totaal zijn drie mannen aangehouden.