Drugsafval gedumpt op steiger van haventje aan Belcrumweg Breda

VIDEOBREDA - Bij het haventje aan de Belcrumweg in Breda zijn negen vaten met drugsafval gevonden. De vaten zijn per boot afgeleverd. De politie onderzoekt de zaak.

Al sinds februari verschenen er vaten op de steiger van het haventje, gelegen in de Mark ter hoogte van de kruising van de Belcrumweg met de Stationslaan. ,,Het waren er dan weer twee, dan weer een”, vertelt Casper Bal, verantwoordelijk voor het onderhoud van de haven. 

Quote

Op een gegeven moment werden er weer een paar vaten neergezet. Toen ging er bij ons toch een lampje branden.

Casper Bal

Klussers

In de veronderstelling dat het vaten waren die klussende booteigenaren hadden achtergelaten en wel weer op zouden komen halen, werd er in eerste instantie weinig acht op geslagen. Maar de vaten bleven staan. Bal: ,,Op een gegeven moment werden er weer een paar vaten neergezet. Toen ging er bij ons toch een lampje branden en vonden we het tijd om de wijkagent in te schakelen.” 

Die kwam poolshoogte nemen en schakelde meteen een specialist in. ,,Die kwam kijken en zag meteen dat het amfetamineafval was.” Volgens Bal moeten de dumpingen 's nachts hebben plaatsgevonden. ,,Overdag zijn hier vaak mensen die aan hun boot bezig zijn.” 

Volledig scherm
© MaRicMedia / Perry Roovers

Camerabeelden

De havenbeheerder gaat aangifte doen van de dumping. De politie onderzoekt de zaak en bekijkt camerabeelden van de aanlegsteiger. Volgens een politiewoordvoerder gaat het in totaal om ongeveer 225 liter drugsafval.

Strukton werd ingeschakeld om het drugsafval op te ruimen.

Volledig scherm
© MaRicMedia / Perry Roovers
Volledig scherm
© MaRicMedia / Perry Roovers
Volledig scherm
© MaRicMedia / Perry Roovers
Volledig scherm
© MaRicMedia / Perry Roovers
  1. De Superhoppa-religie van Gé Smit: van een stage bij Sauna Diana tot een eigen tattoo
    PREMIUM
    video

    De Superhoppa-religie van Gé Smit: van een stage bij Sauna Diana tot een eigen tattoo

    Hij liep een dagje mee in een seksclub, deed straatinterviews voor een website, maakte een hiphop-nummer en ontwierp zijn eigen tattoo. Gé Smit (67) uit Breda heeft nadat hij een jaar geleden de pensioengerechtigde leeftijd bereikte niet bepaald stilgezeten. Meer dan twintig mini-stages deed hij voor zijn ‘Superhoppa’-project, waarmee hij via lezingen en workshops zijn ervaringen deelt om zo anderen te inspireren.