Volledig scherm
Station Breda na melding dronken man. © MaRicMedia / Perry Roovers

Dronken man (19) veroorzaakt veel overlast op station Breda en probeert omstanders te beroven

BREDA - Een dronken man (19) uit Rotterdam heeft zaterdagmorgen veel overlast veroorzaakt op het station in Breda. Aanvankelijk was de melding dat er een steekpartij zou zijn, maar de man bleek zich te hebben gesneden aan glaswerk. De man probeerde daarna omstanders te beroven van hun eigendommen.

De melding van de steekpartij kwam rond 06.00 uur binnen. De politie kwam met spoed ter plaatse en ook een traumahelikopter werd opgeroepen. Eenmaal aanwezig op het station, bleek er geen sprake te zijn van een steekpartij. De man had wat bloed aan zijn hand omdat hij zich open had gehaald aan glaswerk.

Terwijl de politie zich naar het station snelde, kwam er bij de meldkamer ook een melding binnen van een poging tot beroving. Het bleek om dezelfde 19-jarige man te gaan, die probeerde om omstanders te beroven van hun eigendommen. Een vrouw meldde zich voor een daadwerkelijke beroving.

De man is aangehouden voor zowel de daadwerkelijke beroving als de poging beroving. Tijdens de arrestatie verzette de man zich hevig en heeft hij een agente uitgescholden. Ook heeft de agente aangifte van belediging tegen de man gedaan. Of de man ook onder invloed was van drugs, is nog onbekend. De verdachte zit nog vast.