Volledig scherm
Ongeval Kapittelweg Breda. © Perry Roovers

Dronken en wéér zonder rijbewijs van het talud in Breda: ‘Hij weet helemaal niet hoe ie moet rijden’

videoBREDA – De 36-jarige R.B. uit Breda is nogal hardleers. Talloze malen is hij al veroordeeld voor rijden zonder rijbewijs. Op 25 juni 2018 had hij nog steeds geen rijbewijs. Die dag reed hij met vier keer te veel alcohol in zijn lijf veel te hard over de Kapittelweg in Breda. Daarbij veroorzaakte hij een ongeluk.

R.B. kwam vanaf de Baliëndijk de Kapittelweg op. Veel te hard. Uit onderzoek bleek dat hij tussen de 87 en 92 kilometer per uur moet hebben gereden, terwijl de limiet op de Kapittelweg 50 is. Bovendien reed hij met alcohol op. Door de combinatie daarvan is het helemaal mis gegaan toen hij wilde invoegen. Zijn auto, met daarin ook zijn vriendin, rolde van het talud. Bij het ongeluk raakten de bestuurder van de andere auto en zijn vriendin gewond.

De strafzaak tegen de man was donderdag bij de rechtbank in Breda, maar hij had niet de moeite genomen om zelf te komen of een advocaat te sturen. Hij had al wel bij de politie bekend dat het ongeluk zijn schuld was. Desondanks weigerde hij een bloedproef, omdat hij niet geprikt wilde worden.

Officier van justitie Kristel Simpelaar hield het daarom kort. ,,Hij is blijkaar zeer hardleers. Hij moet gewoon straf krijgen. Hij weet gewoon helemaal niet hoe ie moet rijden.’’

Ze eiste 100 uur taakstraf en twee maanden voorwaardelijk cel vanwege aanmerkelijk onvoorzichtig rijgedrag. Bovendien zou de man twee weken de gevangenis in moeten, omdat hij reed zonder rijbewijs.

De rechtbank doet 30 januari uitspraak.