Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Politie

Drie minderjarigen aangehouden in Breda voor het mogelijk helen van een boot

BREDA/TERHEIJDEN/LAGE ZWALUWE - Drie minderjarige jongen zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden omdat ze mogelijk betrokken zijn bij de verkoop van een gestolen boot. Ze werden na een achtervolging in Breda aangehouden. Het gaat om twee 15-jarigen uit Breda en Lage Zwaluwe en een 17-jarige Bredanaar.

De politie werd rond 01.30 uur opgeroepen naar de jachthaven van Terheijden. Volgens een getuige zouden daar drie mensen mogelijk bezig zijn om een gestolen boot te laten zingen. Die boot zou eerder in de haven van Lage Zwaluwe zijn ontvreemd. 

Terwijl agent op weg waren naar de haven, kwamen zij op de N285 een auto tegen die voldeed aan de omschrijving van de getuige. Na een achtervolging, die eindigde op de Konijnenberg in Breda, werden drie jongen aangehouden. Twee 15-jarigen uit Breda en Lage Zwaluwe en een 17-jarige Bredanaar.

Heling

Ondertussen waren andere agenten alsnog naar de jachthaven gereden. Daar meldde een getuige dat hij online een bericht had gezien over een gestolen boot, die overeen kwam met de boot waarbij de jongens bezig waren geweest. De politie vermoedt dat de jongens de boot wilden verkopen en dus wordt het drietal verdacht van heling.