Volledig scherm
PREMIUM
Kidsloop tijdens de 30ste editie van de dorpsloop in Teteringen. Bij je moeder aan de hand, of alleen op volle snelheid uit de startblokken. © Pix4Profs / Johan Wouters

Dorpsloop Teteringen: ‘We hebben ervaring met warmte’

BREDA - De kermis verdween uit het dorp en ook de braderie ging ter ziele. Maar de Dorpsloop beleeft deze zondagmiddag zijn 30e editie. De Raboloop, voor kinderen in de basisschoolleeftijd, vindt voor de 25e keer plaats. In de ochtend was er - sinds 2016 terug van jaren weggeweest - een wielerwedstrijd door 't dorp. 

De warmte, zo'n 31 graden, had duidelijk zijn weerslag op het aantal deelnemers. Niet zozeer bij de 5 kilometer, die trok ongeveer 100 deelnemers, net als voorgaande jaren. Bij de 10 kilometer deden echter dit jaar 'slechts 100' deelnemers mee. De helft van andere jaren. Ondanks de hitte heeft de organisatie niet overwogen het evenement af te gelasten. ,,We hebben ervaring met warmte", zegt stichting bestuursvoorzitter Eric van Hooijdonk. ,,We hebben wel een extra waterpunt aangebracht." 

 1. De 076-tafel om Bredanaars met elkaar te verbinden: ‘Het is iets unieks, origineels en uitdagends’
  PREMIUM

  De 076-tafel om Bredanaars met elkaar te verbinden: ‘Het is iets unieks, origineels en uitdagends’

  BREDA - ,,Wat zou het toch ontzettend gaaf zijn”, mijmert Pim Schreurs, ,,als deze tafel bijvoorbeeld eens op het gemeentehuis komt te staan. Dat Bredanaars eraan kunnen zitten. Dat het hen op die manier verbindt.” Of de bibliotheek. Een kledingzaak. Een etalage. Wat dan ook, als het maar een dergelijke functie krijgt. Mensen met elkaar kan laten praten. Overduidelijk trots zijn ‘De Gasten van hout’ op hun zojuist vervaardigde 076-tafel. En de stad mag ‘m nu ook zien.
 2. Bredase Pauline Mulder lanceert kledinglijn met Dave en Donny Roelvink: ‘Dit had ik nooit durven dromen’
  PREMIUM

  Bredase Pauline Mulder lanceert kleding­lijn met Dave en Donny Roelvink: ‘Dit had ik nooit durven dromen’

  BREDA - Bijna naakt, met strakke spieren en witte tanden staan Dave en Donny Roelvink op de foto, samen met de Bredase Pauline Mulder (48). Menig vrouw zou er een moord voor doen, om zo met de Roelvinkjes vereeuwigd te worden. Mulder ontwierp samen met hen een kledinglijn voor supermarktketen Lidl. ,,Ik zei tegen de jongens dat ze er honderd procent voor moesten gaan.”