Volledig scherm
PREMIUM
Kidsloop tijdens de 30ste editie van de dorpsloop in Teteringen. Bij je moeder aan de hand, of alleen op volle snelheid uit de startblokken. © Pix4Profs / Johan Wouters

Dorpsloop Teteringen: ‘We hebben ervaring met warmte’

BREDA - De kermis verdween uit het dorp en ook de braderie ging ter ziele. Maar de Dorpsloop beleeft deze zondagmiddag zijn 30e editie. De Raboloop, voor kinderen in de basisschoolleeftijd, vindt voor de 25e keer plaats. In de ochtend was er - sinds 2016 terug van jaren weggeweest - een wielerwedstrijd door 't dorp. 

De warmte, zo'n 31 graden, had duidelijk zijn weerslag op het aantal deelnemers. Niet zozeer bij de 5 kilometer, die trok ongeveer 100 deelnemers, net als voorgaande jaren. Bij de 10 kilometer deden echter dit jaar 'slechts 100' deelnemers mee. De helft van andere jaren. Ondanks de hitte heeft de organisatie niet overwogen het evenement af te gelasten. ,,We hebben ervaring met warmte", zegt stichting bestuursvoorzitter Eric van Hooijdonk. ,,We hebben wel een extra waterpunt aangebracht." 

  1. Laaggeletterden nemen BN DeStem onder de loep: ‘Best moeilijk’
    PREMIUM

    Laaggelet­ter­den nemen BN DeStem onder de loep: ‘Best moeilijk’

    BREDA - Voor de meeste mensen is lezen en schrijven net zo vanzelfsprekend als ademhalen. Toch leven er in Nederland zo’n 2,5 miljoen laaggeletterden. Voor deze mensen is het invullen van een simpel formulier soms extreem moeilijk. Om hier wat aan te doen is er nu het Taalpanel Breda. Deze groep ex-laaggeletterde ervaringsdeskundigen keuren teksten op leesbaarheid. Om te testen hoe ze dat precies doen nam het panel een tekst onder de loep van BN De Stem.