Volledig scherm
De compositietekening van de doorrijder op de Hamdijk in Breda. © Opsporing Verzocht

Dit is de vermoedelijke doorrijder van het ernstige ongeluk in Breda

BREDA - De politie heeft dinsdagavond in het programma Opsporing verzocht een compositietekening van de man getoond die vermoedelijk doorreed nadat hij een vrouw (79) met rollator aanreed in Breda.  Onlangs meldde een ‘kroongetuige‘ zich bij de politie met een signalement van de vermoedelijke dader. Het zou gaan om een man van rond de 20 jaar oud van Marokkaanse afkomst.

Dat zegt politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk tegen BN DeStem.

Dat de man van Marokkaanse afkomst is, weet de getuige vrij zeker doordat hij zelf een Arabische achtergrond heeft. Vermoedelijk is het een jonge man van ongeveer 19 – 21 jaar. Hij had een smal gezicht en een normaal postuur. Die avond had hij een stoppelbaardje, droeg hij een petje en sprak hij Darija; een Arabische spreektaal.

De vermoedelijke doorrijder heeft tegen de getuige gezegd dat hij geen rijbewijs of kentekenbewijs had. 

In shock

De man heeft deze waardevolle informatie verkregen, omdat hij net na het ongeluk kwam aanrijden. Hij zag de rollator op de weg liggen en sprak daarna kort met de veroorzaker van het ongeluk. De getuige was naderhand zo in shock, dat hij naar huis is gereden. 

Eenmaal thuis schaamde de man zich zo erg dat hij zich niet meer durfde te melden. Maar na de uitzending van Opsporing Verzocht van 30 april en overleg met zijn vrouw, heeft hij zich toch bij de politie gemeld. 

Buiten levensgevaar

De 79-jarige vrouw werd vorige week zondag in Breda op de Hamdijk aangereden toen ze met haar rollator een weg overstak. Ze werd met onder meer met verbrijzelde heupen en een gebroken oogkas naar een gespecialiseerd ziekenhuis in Rotterdam gebracht. Ze is buiten levensgevaar.

De man of vrouw die haar aanreed en vervolgens zwaargewond achterliet, is nu al langer dan een week voortvluchtig, ondanks duidelijke bewakingsbeelden, getuigenverklaringen en items in opsporingsprogramma’s.

Anette van Uytrecht, de dochter van het slachtoffer, liet maandag weten nog altijd het volste vertrouwen te hebben dat de doorrijder gearresteerd wordt. Haar moeder is nu volop bezig met het herstel. ,,Dat gaat de goede kant op”, zegt ze. ,,We hebben de hoop dat ze na haar revalidatie weer zal kunnen lopen. Maar ze heeft nog een hele lange weg te gaan.”

Volledig scherm
Vrouw aangereden door auto, bestuurder gaat ervandoor © MaRicMedia / Marcel van Dorst