De Roos schoenen verlaat deze locatie aan de Ginnekenweg en verkast naar een ruimere behuizing aan de Wilhelminastraat.
Volledig scherm
De Roos schoenen verlaat deze locatie aan de Ginnekenweg en verkast naar een ruimere behuizing aan de Wilhelminastraat. © googlemaps

De Roos schoenen naar Wilhelminastraat in Breda

BREDA - Een van de zeer weinige nog zelfstandige schoenwinkels in Breda, De Roos Schoenen, verhuist van de Ginnekenweg naar Wilhelminastraat 28. 

Dit voormalige pand van Van de Assem is drie keer zo groot als de eerdere vestiging van De Roos, waardoor de collectie flink uitgebreid kan worden. Zaterdag is de officiële opening.

Gido Aben

De zaak werd jarenlang gerund door Ton de Roos, telg van de lokaal bekende schoenmakersdynastie. In 1989 verkaste hij met zijn winkel van de Epelenberg naar de Ginnekenweg. In 1999 ging hij daar de samenwerking aan met Gido Aben. Sinds 2007, toen Ton de Roos na 58 arbeidsjaren met pensioen ging, is Aben zelfstandig eigenaar.

Stap voorwaarts

“De oude namen verdwijnen steeds meer uit de Bredase detailhandel. Dat geldt zeker voor de schoenwinkels. Wij durven het wel aan deze stap voorwaarts te maken, te kiezen voor groei”, aldus Gido Aben.

De nieuwe vestiging opent zaterdag om 10.00 uur. “We maken er een feestelijke dag van met een hapje en een drankje. In de openingsweek houden we bovendien een actie, waarbij de winnaar een jaar lang gratis schoenen verdient.”