Natasja Meersman en Patrick Zevenbergen voor hun schuur in het buitengebied van Chaam waar zij een kleinschalige woon-zorginstelling willen beginnen voor jong volwassenen met autisme en normale begaafdheid.
Volledig scherm
PREMIUM
Natasja Meersman en Patrick Zevenbergen voor hun schuur in het buitengebied van Chaam waar zij een kleinschalige woon-zorginstelling willen beginnen voor jong volwassenen met autisme en normale begaafdheid. © Pix4Profs / Jan Stads

De helpende hand van Natasja is altijd dichtbij op de Lucas Hoeve

CHAAM - Een thuis voor jong volwassenen met autisme en normale begaafdheid, dat willen Natasja Meersman en Patrick Zevenbergen bieden op hun boerderij in Chaam, de Lucas Hoeve. ,,Deze doelgroep valt vaak tussen wal en schip. Hier vinden ze rust, maar ook gelijkgestemden.”

 1. Zo gaan kinderen van boeken houden: ‘Als zelf lezen (nog) lastig is, laat ze dan luisteren naar verhalen’
  PREMIUM
  inclusief boekentips

  Zo gaan kinderen van boeken houden: ‘Als zelf lezen (nog) lastig is, laat ze dan luisteren naar verhalen’

  De Bromtrol, Dagboek van een muts, Oorlogswinter, Spijt!; bij De Kinderboekentuin in Breda staan de kasten vol verhalen, van olijk prentenboek tot spannend tienerdrama. Eigenaresse Annelies Harzing weet als geen ander hoe belangrijk leren lezen is, maar ook hoe moeilijk soms. Woensdag 20 januari gaan de Nationale Voorleesdagen weer van start. Haar boodschap: ,,Voed kinderen met verhalen, verhalen zijn belangrijk.”
 1. Anna Ivens-de Rijcke viert vandaag haar 100ste verjaardag
  Play

  Anna Ivens-de Rijcke viert vandaag haar 100ste verjaardag

 2. Alle nieuwe maatregelen op een rijtje
  Play

  Alle nieuwe maatrege­len op een rijtje