Volledig scherm
Hulpdiensten bij één van de twee betrokken auto's van het ongeluk op de Achtmaalseweg. © MaRicMedia / Perry Roovers

Dashcam gebruikt in onderzoek fataal ongeluk Achtmaal, politie weet officieel niets van geruchten over hardrijders

ACHTMAAL - Bij het onderzoek naar het fatale ongeluk in Achtmaal, waar zaterdag een 27-jarige man uit Rijsbergen om het leven kwam, gebruikt de politie dashcambeelden van een getuige.

Die beelden zijn afkomstig van een getuige. Hij werd net voor het ongeluk ingehaald door één van de twee betrokken auto’s. ,,Door die beelden hopen we meer te weten te komen over wat er precies is gebeurd”, aldus een woordvoerder van de politie.

Bij het ongeval op de Achtmaalseweg vlakbij de kruising met de Blokenstraat botsten een BMW en een Kia frontaal op elkaar. De 27-jarige bestuurder van de BMW kwam daarbij om het leven, zijn bijrijder raakte licht gewond. De vijf inzittenden van de Kia, allemaal inwoners van Rijsbergen, zijn met zware verwondingen opgenomen in het ziekenhuis.

Snelheid

Hoe het kwam dat de twee voertuigen, die allebei een Roemeens kenteken hadden, met elkaar in botsing kwamen, is nog volop onderwerp van onderzoek, meldt de politie. In het dorp gaan geruchten dat de twee auto’s met veel te grote snelheid reden. De politie kan dat niet bevestigen. ,,Bij ons zijn die geluiden in elk geval niet gemeld. Maar als er getuigen zijn die meer kunnen melden over de toedracht van het ongeval, dan komen we graag met ze in contact.”

De Achtmaalseweg is een lokale weg, meldt een woordvoerder van de gemeente Zundert. Of er maatregelen zijn te bedenken om de weg veiliger te maken, kan nog niet worden gezegd. ,,We wachten eerst de resultaten van het politieonderzoek af, daarna kijken we verder. De aandacht gaat nu vol uit naar de slachtoffers en de nabestaanden. De zorg voor hen is in handen van de familierechercheur.”

De politie merkt de 23-jarige (gewonde) bestuurder van de Kia aan als verdachte. Dat is een standaardprocedure bij een dodelijk ongeval. ,,We hebben van hem nog geen verklaring kunnen opnemen”, aldus de politie.

Handhaven

Inwoners van de gemeente Zundert merken op dat er op buitenwegen als de Achtmaalseweg en Rucphenseweg vaker erg hard wordt gereden. Of met een herinrichting ongevallen zijn te voorkomen, wordt afgevraagd. Iemand als de Achtmaalse politica Ellie Kools (ONPL) ziet meer in goede handhaving en een streng optreden tegen hardrijders. 

Volledig scherm
Veel hulpdiensten bij het ongeluk in Achtmaal. © MaRicMedia / Perry Roovers