In de oude bedrijfshal van de vroegere machinefabriek Backer en Rueb, waar voorheen papierverwerker Van Puijfelik nog in zat, is chroom-6 aangetroffen.
Volledig scherm
PREMIUM
In de oude bedrijfshal van de vroegere machinefabriek Backer en Rueb, waar voorheen papierverwerker Van Puijfelik nog in zat, is chroom-6 aangetroffen. © Pix4Profs-Ron Magielse

Chroom-6 aangetroffen in hal op Backer en Rueb-terrein: proeflokaal Brack tijdelijk verhuisd

BREDA - In één van de hallen van de vroegere machinefabriek Backer en Rueb in Breda is chroom-6 aangetroffen. Het gaat om de open hal die pal aan de noordelijke rondweg staat, waar proeflokaal Brack niet zo lang geleden onderdak vond. Brack verhuist nu, lopende een vergunning, naar de hal verderop op het terrein. Ontwikkelaar Amvest zit met een strop van zo'n 3,5 ton.

 1. Groene Buurtjes in Breda: NK-tegelwippen kent alleen maar winnaars

  Groene Buurtjes in Breda: NK-tegelwip­pen kent alleen maar winnaars

  BREDA - Meer groen, minder hittestress in de zomer. Op 55 verschillende plekken in de Bredase wijk Belcrum is afgelopen zaterdag groen aangeplant ter vervanging van steen. In totaal ruim meer dan 200 vierkante meter. En er komen nog een aantal groenstukken bij. ‘Groene Buurtjes’ is een project waarbij bewoners samen hun wijk groener maken. De wijkraad initieert, de bewoners participeren en de gemeente faciliteert.
 1. Historische dag voor Timmerfabriek: Torentje is terug
  Play

  Histori­sche dag voor Timmerfa­briek: Torentje is terug

 2. In de voetsporen van de Oranjes in Middelburg
  Play

  In de voetsporen van de Oranjes in Middelburg