Dr. Pablo Isla Monsalve is universitair docent aan het Instituut voor Geschiedenis te Leiden. De Bredanaar is gespecialiseerd in de moderne geschiedenis van Latijns-Amerika.
Volledig scherm
PREMIUM
Dr. Pablo Isla Monsalve is universitair docent aan het Instituut voor Geschiedenis te Leiden. De Bredanaar is gespecialiseerd in de moderne geschiedenis van Latijns-Amerika. © Pix4Profs/Edwin Wiekens

Chileens-Bredase Pablo Isla Monsalve: 'In de Randstad vinden ze Brabanders minder intelligent’

BREDA - ,,Mensenrassen bestaan niet”, betoogt universitair-docent Pablo Isla Monsalve uit Breda. ,,Maar verschillen tussen mensen zijn er wel degelijk. Brabanders met een zachte g vinden ze in de Randstad minder intelligent.”

  1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
    PREMIUM

    Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

    Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”