Volledig scherm
© Fred Leeflang

Carnaval West-Brabant: 17 minderjarigen met alcoholvergiftiging naar het ziekenhuis

BREDA/ROOSENDAAL - Een biertje te veel met carnaval kan nog wel eens uitlopen op een bezoek aan de spoedeisende hulp. Ook deze carnaval moesten verschillende feestvierders naar het ziekenhuis, onder wie ook minderjarigen.

Tijdens carnaval werden negentien personen in Breda opgenomen met alcoholvergiftiging. Hiervan waren elf minderjarig. Het aantal minderjarigen dat met een alcoholvergiftiging bij het Amphia werd binnengebracht is ‘gelijk met dat van vorig jaar’, aldus het ziekenhuis.

In totaal kwamen 57 feestvierders langs de spoedeisende hulp van het Bredase ziekenhuis. Dit getal is lager dan vorig jaar. Alcohol zorgde bij verschillende bezoekers voor letsel. ,,Bijvoorbeeld iemand die zijn enkel heeft gebroken”, laat het ziekenhuis weten. Hoeveel minderjarigen hier tussen zaten, kon het ziekenhuis niet vertellen.

Bravis ziekenhuis

Bij het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom brachten 25 carnavalsvierders een bezoek aan de spoedeisende hulp, 23 van hen ten gevolge van te veel nuttigen van alcohol. Over het hele carnaval kwamen zes minderjarige patiënten binnen met alcoholvergiftiging.

In Roosendaal waren ‘slechts’ drie feestvierders die hulp nodig hadden. Een van hen was gerelateerd aan alcohol. Het ziekenhuis in Roosendaal heeft geen minderjarige bezoekers gehad op de spoedeisende hulp.