Volledig scherm
PREMIUM
Geeren-Zuid in de wijk Hoge Vucht in Breda. © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Campagne om Meld Misdaad Anoniem te promoten in de Hoge Vucht

BREDA - De gemeente Breda start binnenkort een campagne om Meld Misdaad Anoniem in de wijk Hoge Vucht te promoten. De wethouders Miriam Haagh (PvdA) en Greetje Bos (VVD) signaleren in een nieuw plan voor wijkaanpak een ‘beperkte meldings- en aangiftebereidheid’. ,,Hierdoor horen gemeente en politie niet of pas laat wat er speelt en blijven eventuele interventies uit.”

De politie steunt de oproep, die ook gedaan wordt in de strijd tegen ondermijning. ,,Dit kunnen we alleen maar toejuichen. Het kan zijn dat belangrijke informatie over bijvoorbeeld een dader anders blijft liggen en niet bij ons terecht komt”, zegt een politiewoordvoerder. De dalende aangiftebereidheid is volgens hem eerder een landelijke trend. 

 1. Bruisend Ginneken Breda: veel in weinig tijd
  PREMIUM

  Bruisend Ginneken Breda: veel in weinig tijd

  BREDA - De organisatie van de 51e editie van de braderie in het Ginneken kan tevreden achterover leunen. Hoewel de voorbereiding in een paar luttele weken moest rondkomen, is er toch een volwaardig evenement uitgerold. Bruisend Ginneken, zoals de braderie officieel heet, werd druk bezocht en de meeste ondernemers zijn tevreden. "En dat is toch knap, gezien het feit dat we het in een paar weken uit de grond hebben gestampt", zegt Johan de Vos. "We stonden onder een enorme tijdsdruk." De eigenaar van café Boerke Verschuren op de Ginnekenmarkt zit sinds kort in het bestuur van Bruisend Ginneken.
 2. Feest en protest bij opening Zuidelijke Rondweg in Breda

  Feest en protest bij opening Zuidelijke Rondweg in Breda

  BREDA - Een feestelijke opening en een protest op dezelfde dag. Voor zover bekend was dat nog niet voorgekomen in de lange en bewogen geschiedenis van de Zuidelijke Rondweg. Die ging na twee maanden werkzaamheden weer open voor het autoverkeer. Vanaf zes uur in de avond waren de weggebruikers weer welkom. Daarvoor was de verkeersader in Breda-zuid het bezit van wandelaars, fietsers, skaters, steppers, hardlopers en andere recreanten.