Volledig scherm
PREMIUM
Egbert Hendriks en zijn vrouw Joke van Meerten openen een maand geleden een schoolgebouw in Wellawaya, een van de armste regio's van Sri Lanka. Hij noemt de aanslagen een ramp voor het land. © Foto Stichting Sampath Foundation

Bredase oud-ondernemer verbijsterd over aanslagen op Sri Lanka: ‘Voor het land is dit een ramp’

BREDA  - Egbert Hendriks uit Breda was verbijsterd toen hij zondagochtend hoorde en las over de aanslagen op Sri Lanka. Met de stichting Sampath Foundation is de oud-ondernemer hij nauw betrokken bij het land, waar hij vijf weken geleden nog was.  

,,Heel Sri Lanka zit veilig binnen televisie te kijken om te volgen wat het land is overkomen‘’, heeft Egbert Hendriks zondagochtend vernomen. ,,Ik ken die hotels in Colombo en ken ook een van de kerken in Negombo. Voor het land is dit een ramp. Naast de persoonlijke drama's betekent dit ook een klap voor het toerisme. En dat is zo belangrijk voor dit arme land.” 

  1. De Superhoppa-religie van Gé Smit: van een stage bij Sauna Diana tot een eigen tattoo
    PREMIUM
    video

    De Superhoppa-religie van Gé Smit: van een stage bij Sauna Diana tot een eigen tattoo

    Hij liep een dagje mee in een seksclub, deed straatinterviews voor een website, maakte een hiphop-nummer en ontwierp zijn eigen tattoo. Gé Smit (67) uit Breda heeft nadat hij een jaar geleden de pensioengerechtigde leeftijd bereikte niet bepaald stilgezeten. Meer dan twintig mini-stages deed hij voor zijn ‘Superhoppa’-project, waarmee hij via lezingen en workshops zijn ervaringen deelt om zo anderen te inspireren.